UDGIVELSER

Vi arbejder hele tiden med formidling
af hvordan tænkning og trivsel kan støttes.

SKARPE TANKER

Skarpe tanker er skrevet til dig, der gerne vil styrke din tænkning. Den henvender sig også til mennesker med kognitive vanskeligheder som følge af fx stress, ADHD og andre hjernepåvirkninger og til pårørende og fagfolk, der arbejder med mennesker med kognitive vanskeligheder.

Bogen består af tre dele. Bogens første del forklarer, hvad tænkning er, hvordan den fungerer, og hvad der henholdsvis booster og bremser den. I anden del beskrives, hvordan man fastholder motivation til at arbejde med forandring af tænkningen. Bogens tredje del er et idékatalog med velafprøvede strategier og redskaber, der leder dig mod skarpere tanker og ændrede rutiner i hverdagen.

Strategierne til at styrke tænkningen vælges med udgangspunkt i din motivation og livssituation. Det er ikke én enkelt strategi, der giver skarpe tanker, men det, at du arbejder bevidst med at understøtte din kognition, der gør en forskel. En indsats på et enkelt område vil smitte positivt af på andre områder, og en mindre, men vedholdende indsats vil på sigt medføre en større forandring og ændret kurs i dit liv.

Vil du gerne træne din hjerne og tænkning og blive skarpere til at lære nyt, huske og løse problemer, så kan du bestille bogen hos Dansk Psykologisk Forlag lige her.

ET PAR SIDERS SNEAK PEEK
Vil du gerne lige se, om det hele er noget for dig først?
Klik her og find et lille uddrag af bogen.

KOGNITIV REMEDIERING

Kognitive vanskeligheder har stor indflydelse på den enkeltes evne til at fungere i hverdagen. Derfor er det vigtigt at sætte ind og behandle kognitive vanskeligheder, uanset om de er en følge af stress, psykisk sygdom, neurologiske tilstande eller andre tilstande, der påvirker hjernen. Kognitiv remediering er skrevet til dig, der arbejder med personer med kognitive vanskeligheder

Læseren bliver præsenteret for en grundig gennemgang af kognition, redskaber til afdækning af kognition og konkrete idéer til, hvordan behandling af opmærksomhedsvanskeligheder, hukommelsesproblemer og problemløsningsvanskeligheder gribes an.

Kognitiv remediering er en terapeutisk intervention, der spænder fra træning af basale kognitive funktioner til udvikling af bedre problemløsningsevner og metakognition. Kognitiv remediering tager ikke udgangspunkt i en specifik terapeutisk retning, og den kan integreres med og fungere som overbygning til andre terapeutiske metoder.

Kognitiv remediering er en psykologisk behandlingsform, der støtter og udvikler de kognitive kompetencer og dermed også personens emotionelle og sociale funktionsniveau. Kognitiv remediering giver konkrete redskaber og praktiske øvelser til træning af fx opmærksomhedsfokus, tilpasning af de problemløsningsstrategier, som personen allerede anvender, og bredere adfærdsregulerende redskaber.

Bogen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med at undersøge, støtte og genoptræne personer med kognitive vanskeligheder.

Arbejder du med personer, som har kognitive vanskeligheder og vil du gerne blive bedre til at udrede og behandle personens kognitive udfordringer, så kan du bestille bogen her.

ET PAR SIDERS SNEAK PEEK
Vil du gerne lige se, om det hele er noget for dig først?
Så kan du læse et par siders uddrag fra bogen her.

PÅRØRENDE

Bogen fortæller om de følelser og reaktioner, der er almindelige, når man er pårørende til en person med psykisk sygdom. Du får gode råd og anvisninger til, hvad du kan gøre, og hvordan du passer på både dig selv og din syge pårørende. Bogen er skrevet til dig som er pårørende til en person med psykisk sygdom.

Bogen er fyldt med inspiration og cases og med tankerum, som hjælper dig til at reflektere over din hverdag som pårørende.

Du kan du bestille bogen her.

Kontakt os

Skriv til os, så svarer vi dig hurtigst muligt.

Ikke læsbart? Tryk for nyt ord. captcha txt